|
Lektura, pomoč in vezava diplom, diplomska naloga, magistrska Lektura, pomoč in vezava diplom, diplomska naloga, magistrska naloga, magisterij, diploma, pomoč pri pisanju diplome, pisanje diplome, pisanje diplomske naloge, pisanje magistrske naloge, študij, seminarska naloga
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mojstudij Administrator foruma
Pridružen/-a: 03.07. 2009, 16:07 Prispevkov: 934
|
Objavljeno: 05 Nov 2010 07:08 Naslov sporočila: TEME DIPLOMSKIH DEL 2009/10 POSLOVNO SPORAZUMEVANJE IN VODE |
|
|
TEME DIPLOMSKIH DEL 2009/10
POSLOVNO SPORAZUMEVANJE IN VODENJE
• Osebnostne značilnosti vodilnih delavcev v turizmu
• Motivacija zaposlenih
• Timsko delo
• Organizacijska kultura
• Organizacija dela in načrtovanje časa
• Stres na delovnem mestu
• Etika in morala pri vodenju
• Komunikacija z gosti
• Interno komuniciranje
• Anonimni gosti
• Reševanje pritožb
• Kodeks obnašanja
• Vodenje sestankov
• Pisna komunikacija
• Poslovni protokol
• Reševanje konfliktov
• Stres in izgorevanje
• Interno komuniciranje
• Pisno poslovno komuniciranje
• Letni razgovori
• Etika in morala pri delu
Mentor: Mag. Markič Peter
EKONOMIKA TURIZMA
• Značilnosti in problemi turističnega gospodarstva v izbrani destinaciji
( kraju, občini, turističnem področju )
• Analiza turističnega prometa v izbrani destinaciji ( kraju, občini, turističnem področju )
• Možnosti razvoja turizma v izbrani destinaciji ( kraju, občini, turističnem področju )
• Ekonomski pomen turizma v izbrani destinaciji ( kraju, občini, turističnem področju )
• Vpliv turizma na razvoj izbranega kraja, občine ali regije
• Razvoj zelenega – trajnostnega turizma
• Možnost razvoja trajnostnega (zelenega) turizma v izbrani destinaciji
( kraju, občini, turističnem področju )
• Značilnosti in problemi turističnega gospodarstva Bleda
• Možnosti razvoja turistične ponudbe Bleda
• Vključevanje hotela Astoria v turistično ponudbo Bleda, Juliskih Alp in Slovenije
• Hotel Astoria na Bledu – eko hotel
Mentorica :Jana Špec, univ.dipl.ekon.
EKONOMIKA IN MANAGEMENT PODJETJA
• Analiza uspešnosti poslovanja izbranega podjetja
• Poslovni načrt za ustanovitev podjetja
• Študija izvedljivosti poslovne ideje
Mentorica: mag. Darja Radič
PIS IN PODJETNIŠTVO
• Analiza zadovoljstva gostov v ….
• Analiza in primerjava obiska, zasedenosti v …
• Poslovne informacije v …
• Zbiranje in obdelava podatkov v ……
• Primerjava uspešnosti za ….
• Poslovni načrt za ……..
Mentorica: Francka Gregorc, univ. dipl. ekon.
GASTRONOMIJA IN KAKOVOST HRANE IN PIJAČ:
• Analiza prehrane v vrtcu, osnovni šoli, srednji šoli, analiza študentovske prehrane, družbene prehrane,…
• Analiza prehrane na letalu, ladijski restavraciji, vlaku,…
• Analiza prehrane starostnikov v domu ostarelih xy
• Izdelava načrta prehrane za veslače, tenisače, nogometaše,... kluba xy
• Izdelava načrta prehrane za letovanje otrok, mladostnikov, študentov in podobno
• Izdelava načrta prilagojene prehrane v Hotelu xy (diabetiki, celiakija, eko prehrana, prehrana za vegance, frutarijance,.makrobiotike ….)
• Izdelava načrta prehrane za konferenčne goste, poslovneže,.tujce,...
• Postavitev HACCP sistema v obratu xy
• Slovenske jedi v gostinski ponudbi ali vinske posebnosti kot del gostinske ponudbe
• Analiza prehranske vrednosti pijač in njihov prispevek energijski in hranilni vrednosti obrokov
OSNOVE KUHARSTVA
• Struktura gostinskih obratov v turistični destinaciji ter njihova kulinarična ponudba
• Verski vplivi na izbor jedi za protokolarne potrebe
• Kulinarična ponudba na riklijevih dnevih
• Lunch paket, kot nadomestilo toplega obroka v hoteih
• Varovalna prehrana, kot del penzionske ponudbe
• Piknik z animacijo v povezavi s pripravo jedi
• Jedi iz belušev, kot dodatna ponudba gostinskega obrata
• Ponudba jedi za otroke v gostinskih obratih
• Dekoracija kot element pospeševanja prodaje jedi
• Promocija slovenske narodne kuhinje za tuje goste
STREŽBA Z ORGANIZACIJO DELA (SOD) IN OSNOVE STREŽBE (OST)
• Vitalni cocktaili
• Sistemska gastronomija (Free Flow)
• Organizacija postrežbe na prevoznih sredstvih (letala, vlak, velika plovila)
• Sodobni trendi v gostinstvu
• Uporaba sodobnih tehnologij v gostinstvu
• Rezervacijski sistemi miz v F&B oddelku.
• Klasifikacija poklicev v F&B oddelku
• Standard postrežbe v F&B oddelku.
• Pravila obnašanja v F&B oddelku.
• Delovna obleka v F&B oddelku.
• Katalog ponudbe pijač proizvajalcev in uvoznikov.
• Planiranje namizne floristike
• Ponudba jedi in pijač v vodnih parkih.
• Uporaba informacijskih sistemov v strežbi (Orderman)
• Party-service sistem.
• Ocenjevanje dela strežnega osebja.
• Gastronomija na posebnih dogodkih (After work party)
• Oblike miz na svečanih dogodkih
• Ponudba jedi in pijač na otroških zabavah.
• Ponudba jedi in pijač »internet cafe«
• Ponudba jedi in pijač na plažah
• Postrežba cognac-ov
• Postrežba penečih vin
• Postrežba »finger food« jedi.
• Postrežba čajev
• Sedežni red pri svečanih obrokih
• Poslovitev od gosta in izstavitev računa
• Ekološka osveščenost pri strežbi jedi in pijač
• Aktivna prodaja v strežbi
• Strežba in priprava enostavnih jedi in prigrizkov
• Gueridon service; dokončevanje jedi pred gostom
• Podoba odličnega natakarja
• Oblikovanje servietov na 101 način.
• Ureditev vinoteke
Mentorja: Marijan Lebar in Peter Mihelčič
TURISTIČNA GEOGRAFIJA IN KULTURNA DEDIŠČINA
• Zidaniški turizem
• Osmice
• Vključevanje dediščine čebelarstva v turizem
• Vključenost Arnolda Riklija v turistično ponudbo na Bledu
• Kulturne prireditve (v izbranem kraju)
• Dediščina gostoljubnosti
• Varovanje okolja in turizem – primer dobre prakse
• Spominkarska ponudba izbranega kraja
• Dediščinska ponudba turističnih paketov izbranih agencij
• Dediščina šeg in navad v turizmu
Mentorica: dr. Boža Grafenauer
DOPOLNILNE TURISTIČNE DEJAVNOSTI:
• Organizacija in izvedba šolskega projekta Modna revija na krožniku
• Organizacija in izvedba šolskega projekta Beatlomanija
• Organizacija mednarodne konference Kakovost in inovativnost v turizmu in gostinstvu
• Organizacija Svetovnega pokala v veslanju na Bledu
• Organizacija Ministrske konference Sveta Evrope
• Vključevanje športa v turistično ponudbo na območju _______________
• Organizacija in izvedba izleta/potovanja v/po ______________________
• Oblike in razvoj turistične animacije v Sloveniji
• Vsebinska analiza animacij v izbranih hotelih
• Analiza tematskih vodstev po Bledu
Mentorica: dr. Boža Grafenauer
KUHARSTVO Z ORGANIZACIJO DELA
- Ponudba solat v hotelu x
- Izdelava sezonskega jedilnika v restavraciji x
- Organizacija higienskega režima v kombinirani kuhinji
- Ponudba sladic na hotelski terasi
- slovenske narodne jedi v penzionski ponudbi
- Ponudba jedi za japonske goste
- Juhe v gostinski ponudbi
- Priprava kulinarične ponudbe za 4 letne čase v hotelu, rest....( mrežno planiranje)
- Analiza izkoriščenosti hotelskih kapacitet na področju F&B
- Prilagojenost ponudbe za male goste.., ciljnim skupinam, modi, letnemu času
- Vpliv sosednjih držav na ponudbo hrane v obratu.....
- Izdelava sladic na krožniku, sadja , sladoleda, v harmonično garnituro z ustrezno omako in letni čas
- Zdrava hrana kot novi vidiki trženja
MENTOR:
Jože Zalar, dipl.org.tur.
TRŽENJE V TURIZMU
• Tržno komuniciranje v turističnem podjetju
• Oblikovanje trženjskega spleta za turistično podjetje
• Program zvestobe kupcev v turističnem podjetju
• Doseganje zadovoljstva porabnikov v turističnem podjetju
Mentorica: mag. Tadeja Krašna
POSLOVANJE HOTELOV IN TURISTIČNIH AGENCIJHT
• Analiza proizvoda, tržnih poti in tržnega komuniciranja za potovanje
• Analiza rezervacijskega sistema v turističnem podjetju
• Recepcijsko poslovanje v hotelu
• Analiza izkoriščenosti prenočitvenih zmogljivosti v hotelu
Mentorica: mag. Tadeja Krašna
ANALIZA BILANC Z REVIZIJO
• Priprava in izpeljava projekta
• Primer uporabe nekaterih temeljnih kazalnikov za presojo uspešnosti poslovanja (zavod, podjetje x)
• Analiza organiziranosti računovodstva v podjetju
• Računovodski podatki in analiza s kazalniki
• Primer črpanja EU sredstev
Mentorica: dr. Neva Maher
OSNOVE RAČUNOVODSTVA in FINANČNO RAČUNOVODSTVO
• Pomen in vsebina pravilnika o računovodstvu - konkretni primer
• Pomen in vsebina sklepov samostojnega podjetnika - konkretni primer
• Bilanca stanja in razkritja posameznih postavk bilance stanja – konkretni primer
• Posebnosti knjigovodenja društev in invalidskih organizacij (poudarek na pridobitni in nepridobitni dejavnosti (SRS 33)
• Knjigovodske listine – notranje in zunanje – konkretni primer
• Predračun izkaza poslovnega izida in bilance stanja – konkretni primer
• Odnos: računovodski servis in s.p. (listine, sklepi, odgovornost)
• Tema, ki obravnava praktičen problem računovodenja, po izboru kandidata(ke)
• Tema, ki obravnava praktičen problem računovodenja, po izboru kandidata(ke)
• Tema, ki obravnava praktičen problem računovodenja, po izboru kandidata(ke)
• Tema, ki obravnava praktičen problem računovodenja, po izboru kandidata(ke)
• Tema, ki obravnava praktičen problem računovodenja, po izboru kandidata(ke)
Mentorica: Helena Janša
OSNOVE POSLOVNIH FINANC
• Upravljanje z denarnimi sredstvi v podjetju
• Upravljanje s kratkoročnimi finančnimi naložbami v podjetju
• Viri financiranja malih podjetij v Sloveniji
• Poslovni angeli kot vir financiranja malih podjetij v Sloveniji in v svetu
• Primerjava finančnih posledic pri prisilni poravnavi in stečaju podjetja
• Pomen in vloga finančen funkcije v - izbranem podjetju
• Upravljanje s terjatvami do kupcev v - izbranem podjetju
• Pomen faktoringa za podjetje
• Cesija in kompenzacija kot načina zapiranja terjatev
• Načini izterjave denarja pri terjatvah iz poslovanja
• Opredelitev in vrste leasinga
• Primerjava leasinga in posojila pri poslovnem prostoru
• Po dogovoru so naslovi lahko tudi drugačni, vendar izključno s področja financ, predvsem financiranja podjetij ter upravljanja s kratkoročnimi in dolgoročnimi sredstvi. Zaželeno je, da je v nalogi obravnavan konkreten problem iz izbranega podjetja.
Mentor: mag. Aleksander Kupljenik
DAVKI V PODJETJU
• Prehod iz podjetnika posameznika na družbo z omejeno odgovornostjo in vpliv na obdavčitev
• Obračun davka na dodano vrednost v posamezni gospodarski dejavnosti
• Vstop v Evropsko skupnost in sprememba pri obračunu davka na dodano vrednost
• Razlika ZDDV-1 v primerjavi s starim Zakonom o davku na dodano vrednost
• Prehod iz obdavčljive na neobdavčljivo dejavnost ali obratno in izračun odbitnega deleža pri davku na dodano vrednost
• Spremembe obračuna davka od dobička oz. dohodka pravnih oseb skozi posamezna obračunska obdobja (ZDDPO-1, ZDDPO-2)
• Razlika med bilanco uspeha in obračunom davka od dohodka pravnih oseb – stalne in začasne razlike; začasne razlike – davčno nepriznani odhodki v tekočem obdobju, priznani v kasnejših obračunskih obdobjih
• Vpliv davčnih olajšav na višino davka od dohodka pravnih oseb
• Obračun davka od dohodka pravnih oseb pri subjektih, ki opravljajo pridobitno in nepridobitno dejavnost
• Obdavčitev osebnih prejemkov (specifičnosti pri posameznem obračunu)
Mentorica: Branka Nagode
STROŠKOVNO RAČUNOVODSTVO
• Organizacija stroškovnega računovodstva v podjetju X.
• Plače in obračun plač v podjetju X.
• Plače kot strošek dela in plače kot zaslužek zaposlenega za opravljeno delo
• Potni stroški: primerjava stroškov uporabe službenih in privat vozil pri terenskem delu
• Analiza uporabljene metode vrednotenja zalog (materiala ali proizvodov) in njen vpliv na poslovni izid podjetja X
• Računovodsko spremljanje in obračun proizvodnje v podjetju X.
• Delovanje računovodske funkcije v podjetju X.
• Analiza uspešnosti podjetja X v primerjavi s panogo v zadnjem letu.
• Analiza splošnih stroškov v izbranem podjetju in možnosti za njihovo boljše obvladovanje
• Kritični prikaz analitičnega računovodstva (po izbiri) v podjetju X
Mentor: Andreja Plevnik |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|