|
Lektura, pomoč in vezava diplom, diplomska naloga, magistrska Lektura, pomoč in vezava diplom, diplomska naloga, magistrska naloga, magisterij, diploma, pomoč pri pisanju diplome, pisanje diplome, pisanje diplomske naloge, pisanje magistrske naloge, študij, seminarska naloga
|
Poglej prejšnjo temo :: Poglej naslednjo temo |
Avtor |
Sporočilo |
mojstudij Administrator foruma
Pridružen/-a: 03.07. 2009, 16:07 Prispevkov: 934
|
Objavljeno: 18 Okt 2011 13:20 Naslov sporočila: NAVODILA ZA PISANJE POROČILA (DNEVNIKA) O PRAKTIČNEM USPOSA |
|
|
NAVODILA ZA PISANJE POROČILA (DNEVNIKA)
O PRAKTIČNEM USPOSABLJANJU
Praktično usposabljanje si organizirajte sami.
Dnevnik oblikujte po naslednjih navodilih:
• 1. in 2. STRAN: obrazec z osebnimi podatki in podatki izvajalca praktičnega usposabljanja (priloga 1 in 2)
• 3. STRAN: opis podjetja (firma, pravna ureditev, dejavnost, službe, število zaposlenih…)
• 4. STRAN: opis poslovne enote (predmet poslovanja, lokacija, poslovni prostori, število in izobrazba zaposlenih, obratovalni čas, hišni/delovni red…)
• NADALJNE STRANI: opis dela po temah (lahko za vsak dan), ki obsega vsaj dve strani:
a) opis blaga (blagovne skupine, sestava, uporaba, garancija, proizvajalci, embalaž…) ali opis storitve
b) priloge v zvezi z blagom (etikete, črtne kode, deklaracije, prospekti, garancijski listi…)
c) priloge v zvezi s poslovanjem (prevzemnice, računi, reklamacijski zapisniki…)
d) opis delovnih sredstev (transportna sredstva, os. računalnik in programi, ročna orodja, stroji in naprave…)
e) priloge v zvezi z delovnimi sredstvi
f) opis dobrih in slabih izkušenj z zaposlenimi in strankami( če ste imeli stik z njimi)
Liste poročila in priloge vpenjajte v posebno mapo.
Poročilo pišite ali računalniško ali lastnoročno (čitljivo in lično).
Poročilo (dnevnik) pišite z mentorjevo pomočjo. Mentor vam poročilo ob koncu usposabljanja podpiše in oceni.
Po končanem usposabljanju poročilo prinesite v šolo, kjer ga pregleda še ravnateljica trgovske šole.
Šolsko leto:________________
Letnik: _______________
POROČILO (DNEVNIK) O PRAKTIČNEM USPOSABLJANJU
Ime in priimek kandidata/kandidatke:______________________________________________
Naslov, bivališče: _________________________________________________________________
_________________________________________________________________
Podjetje, izvajalec praktičnega usposabljanja:____________________________
_________________________________________________________________
Odgovorna oseba v podjetju:_________________________________________
_________________________________________________________________
Mentor:__________________________________________________________
Datum pričetka usposabljanja:_________________________
Konec usposabljanja(datum, žig, podpis mentorja):_______________________
________________________________________________________________
POTRDILO O OPRAVLJENEM PRAKTIČNEM USPOSABLJANJU IN OCENA
Kandidat/ka____________________________vpisan/a v ___________letnik se je praktično usposabljal/a v naši poslovalnici/oddelku od ____________ do _________ in opravil/a ___________ur.
PREDMET OCENJEVANJA 3 TOČKE 2 TOČKI 1 TOČKA
Zanimanje za delo
Učenje, sprejemanje znanj
Obvladovanje del, ki jih je opravljal/a
Odnos do dela
Odnos do strank
Odnos do sodelavcev
Kakovost in obseg opravljenega dela
Odnos do blaga in delovnih sredstev
Poštenost in vestnost
Spretnost in iznajdljivost
Vodenje dnevnika
SKUPAJ TOČK:
Zelo uspešno 29 in več točk
Uspešno 23 do 28 točk
Manj uspešno 17 do 22 točk
_______________ _____________________________
kraj in datum žig in podpis mentorja
PODROČJA, KI JIH MORA SPOZNATI UDELEŽENEC PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA
2. LETNIK (32 UR/4 DELOVNE DNI)
Delo poteka na naslednjih področjih:
- prodaja živil, mešanega blaga, tekstila in usnja, kemičnih in drogerijskih izdelkov, železnine in repromateriala, elektrotehničnih izdelkov, industrijsko mešanih izdelkov, pohištvo in gradbeni material, avtomobili in nadomestni deli, papirniško knjigotržni izdelki.
V opisu del mora biti razvidna specifičnost vsakega področja.
Učenci morajo spoznati:
- blago po izvoru, lastnostih in proizvajalcu,
- načine in zahteve skladiščenja, standarde, deklaracije in ravnanje z blagom.
SPREJEM UČENCEV
• ORGANIZIRANOST PODJETJA,
• ZNAČILNOSTI POSAMEZ. PODROČIJ DELA,
• VARSTVO PRI DELU, UPORABA NAVODIL,
• OBVEZNOSTI IN PRAVICE DELAVCA,
• MEDSEBOJNI ODNOSI, DELO Z LJUDMI,
• VKLJUČITEV UČENCA V DELO.
DELO V PRODAJALNI IN PRIROČNEM SKLADIŠČU
• UPORABA HIGIENSKO TEHNIČNIH SREDSTEV,
• SPOZNAVANJE BLAGA V PRODAJALNI,
• SPOZNAVANJE IN UPORABA TER RAZMESTITEV DELOVNIH SREDSTEV,
• PRAVILNO ZLAGANJE IN RAZMEŠČANJE BLAGA,
• EMBALIRANJE IN OZNAČEVANJE BLAGA,
• UPORABA MERIL IN PREDPISI O KONTROLI MERIL,
• PREPREČEVANJE TATVIN IN ŠKODE.
PRODAJA BLAGA
• POZNAVANJE BLAGOVNIH SKUPIN,
• UPORABA BLAGA,
• PROIZVAJALCI,
• KOMUNICIRANJE S KUPCI.
PODROČJA, KI JIH MORA SPOZNATI UDELEŽENEC PRAKTIČNEGA USPOSABLJANJA
3. LETNIK (14 DELOVNIH DNI)
Delo poteka na naslednjih področjih:
- prodaja živil, mešanega blaga, tekstila in usnja, kemičnih in drogerijskih izdelkov, železnine in repromateriala, elektrotehničnih izdelkov, industrijsko mešanih izdelkov, pohištvo in gradbeni material, avtomobili in nadomestni deli, papirniško knjigotržni izdelki.
V opisu del mora biti razvidna specifičnost vsakega področja.
Učenci morajo spoznati:
- blago po izvoru, lastnostih in proizvajalcu,
- načine in zahteve skladiščenja, standarde, deklaracije in ravnanje z blagom.
DELA V PRODAJALNI IN PRIROČNEM SKLADIŠČU
• SMOTRNO UREJANJE PROSTORA,
• PRAVILNO RAZVRŠČANJE BLAGA V SKLADIŠČU IN PRODAJALNI,
• ESTETSKO UREJANJE PRODAJNEGA PROSTORA,
• PREVZEM BLAGA IN REŠEVANJE REKLAMACIJ PRI PREVZEMU,
• MERJENJE BLAGA (MERSKE ENOTE),
• OZNAČEVANJE BLAGA (TRANSPORTNE IN BLAGOVNE OZNAKE),
• REŠEVANJE REKLAMACIJ KONČNEGA POTROŠNIKA,
• NAČINI PLAČILA ZA PRODANO BLAGO,
• DELO NA BLAGAJNI – ZAKLJUČEVANJE,
• EVIDENTIRANJE ZALOG, NAROČIL IN NAROČANJE BLAGA,
• SMOTRNA IZBIRA TRANSPORTNE EMBALAŽE IN TRANSPORTNIH SREDSTEV,
• ODPREMA BLAGA Z BLAGOVNIMI LISTINAMI,
• SPOZNAVANJE DEL IN NALOG ZUNANJIH IN NOTRANJIH ORGANOV KONTROLE,
• VODENJE EVIDENCE PRODANEGA BLAGA,
• PRIPRAVA BLAGA ZA POPIS IN SODELOVANJE PRI POPISU.
PRODAJA IN RAZKAZOVANJE BLAGA
• POZNAVANJE BLAGA: OPIS POSAMEZNEGA BLAGA, SUROVINSKA SESTAVA, LASTNOSTI IN UPORABA, SKLADIŠČENJE, VZDRŽEVANJE, ROKI TRAJANJA ITD.,
• PROIZVAJALCI,
• PRAKTIČNA UPORABA SREDSTEV EKONOMSKE PROPAGANDE: NAČINI RAZSTAVLJANJA BLAGA, IZLOŽBA IN ZUNANJA PROPAGANDNA SREDSTVA. |
|
Nazaj na vrh |
|
|
|
|
Ne, ne moreš dodajati novih tem v tem forumu Ne, ne moreš odgovarjati na teme v tem forumu Ne, ne moreš urejati svojih prispevkov v tem forumu Ne, ne moreš brisati svojih prispevkov v tem forumu Ne ne moreš glasovati v anketi v tem forumu
|
|